Sanokaa mitä sanotte, mutta sanonpa, että tätä oli odotettu. Runoviikko pärähtää käyntiin täydellä höyryllä vasta huomenna, mutta en voinut vastustaa kiusausta, ja käväisin Lemussa tsekkaamassa, miltä kuulostaa "puhe ja laulu kerrostaloelämästä".

Ja kivaa oli. Sain houkuteltua bussimatkalla tapaamani belgialaiset liikemiehet mukaan, ja jos joskus tuleekin – guilty – arvosteltua armanikansalaisten mielikuvitusmaailmaa, nämä kaverit taikoivat rintataskuistaan sellaisen sirkuksen, että vastaisuudessa on annettava seteliselkärankaisille tilaisuus näyttää hassu kävelynsä ennen kuin rupean tuomitsemaan. Erämaja ja Lampinenkin näyttivät nauttivan belgialaisten korallinvärisestä kiipeilystä ja kivikasvoisesta äänimimiikasta. (itse pudottelin vaatteita katonrajasta ja maalasin jokaisen neliön.) Kaikkea hyvää uusille tuttavilleni – mihin lie katosivatkaan salkut sormissaan.

En ollut aiemmin Lemussa visiteerannut, mutta näillä näytöillä tulen käymään toistekin. Edellinen kerta, kun olen nähnyt koko yleisön heittäytyvän spontaaniin rumbaan, oli muistini mukaan vuoden 2007 runoviikolla Turun Kauppahallissa Maritta Flyktin ja Juha Kaarsalon dueton aikana. Aivan mahtavaa!

Jooh. On ollut kaikkinensa melkoisen hektinen päivä, kun ennen lemuilua sain rampata kirjastossa palauttamassa kirjoja ja muutenkin hoppuilin ympäriinsä.

Ehkä huomenna on levollisempaa. (as if)
 

Kuvassa Anja Erämaja ja belgialaiset liikemiehet

Kuvassa Anja Erämaja ja belgialaiset liikemiehet.

 

***


Sunnuntai 7.11.2010
Klo 16.00
Kuuluuko tämä teille:
puhetta ja laulua kerrostaloelämästä
Anja Erämaja ja Petra Lampinen. Järjestäjänä Maskun kirjasto ja Maskun kulttuuritoimi.
Lemun lähikirjasto, Askaistentie 142, Lemu